Deze website maakt gebruik van cookies. Lees hier meer over onze cookies.
Tekst A A+

Gaat u veilig op reis? De juiste vaccinaties zijn essentieel in de vakantievoorbereiding!

Lees verder

Gaat u veilig op reis? De juiste vaccinaties zijn essentieel in de vakantievoorbereiding!

Europese Vaccinatieweek 2018

Een weekend weg of naar het Verre Oosten. Een ticket is zo geboekt maar welke gezondheidsrisico’s loopt u? De juiste vaccinaties zijn essentieel in de vakantievoorbereiding!

Bewustwording
Wist u dat 25% van de Nederlandse vakantiegangers zich niet laten vaccineren terwijl dat wel nodig is? We lopen een risico als we zonder de juiste vaccinaties op reis gaan. Om bewustwording te vergroten is deze week de Europese Vaccinatieweek!  
Naast de onwetendheid over het belang van een vaccinatie, weten veel mensen niet dat vaccinaties soms enige tijd vóór de reis gezet moeten worden. Wist u bijvoorbeeld dat u de vaccinatie tegen hepatitis B minimaal zeven maanden voor vertrek moet krijgen? Direct buiten Europa loopt u al een verhoogd risico op hepatitis B. 

Ook binnen Europa is het opletten
Dit is misschien wel de meest gemaakte denkfout. Onbeschermd door Europa trekken. Landen als Bulgarije, Turkije en Oekraïne kennen een andere hygiënestandaard. Voor deze landen adviseren we reisvaccinaties tegen DTP en Hepatitis A voor alle reizigers en voor risicogroepen Hepatitis B, Rabiës en Tuberculose. Handig om te weten: twee vaccinaties tegen Hepatitis A zorgen voor een bescherming van minimaal 25 jaar.

Europese Vaccinatieweek 2018
Deze week vragen we extra aandacht voor vaccinaties op reis. Maar uiteraard zijn de juiste vaccinaties altijd een belangrijk onderdeel van uw vakantievoorbereiding! ApotheekZorg werkt actief samen met andere zorgverleners om ervoor te zorgen dat reisvaccinaties voor iedereen beschikbaar zijn. 

Meer weten over de Europese Vaccinatieweek?
http://www.euro.who.int/en/health-topics/disease-prevention/vaccines-and-immunization/news/news/2018/4/european-immunization-week-vaccination-is-a-right-and-responsibility-for-all 

Geef uw mening