Deze website maakt gebruik van cookies. Lees hier meer over onze cookies.
Tekst A A+

Nieuw: Digitaal voorschrijfportaal

Wilt u medicatie voorschrijven voor uw patiënt? Gebruik het digitaal voorschrijfportaal AZ-net, speciaal voor zorgverleners.

Naar AZ-net

Thuislevering Dovobet®

ApotheekZorg verzorgt de thuislevering van Dovobet®. Uw arts kan het recept faxen naar nummer 088 066 03 21. ApotheekZorg zorgt vervolgens voor de levering, gewoon thuis in de brievenbus.

QualityCare™

QualityCare™ is een service van LEO Pharma en biedt mensen met psoriasis extra begeleiding naast de begeleiding die wordt gegeven door de dermatoloog of de huisarts.

QualityCare™ biedt uitgebreide informatie over psoriasis door middel van brochures, een website en een digitale nieuwsbrief. Daarnaast biedt QualityCare™ persoonlijke begeleiding en advies door verpleegkundigen voor patiënten die daar behoefte aan hebben. Voor de meest actuele informatie over de service van QualityCare™ kunt u terecht op www.qualitycare.nl.

Veelgestelde vragen

Hieronder staan veelgestelde vragen. Mocht uw vraag er niet tussen staan, neem dan contact op met uw ZorgTeam via het telefoonnummer 088 066 03 20.

 1. Hoe werkt de thuislevering?
  • Uw arts faxt het ingevulde recept naar ApotheekZorg
  • Na ontvangst van dit recept neemt ApotheekZorg contact met u op voor een intakegesprek
  • Tijdens dit intakegesprek leggen zij het gebruik van Dovobet® aan u uit
  • Daarna wordt Dovobet® per post verstuurd, u ontvangt het pakje gewoon thuis in uw brievenbus, u hoeft dus niet thuis te blijven.
  • Uit ervaring weten we dat deze levering ongeveer 2 tot 3 werkdagen duurt
  • ApotheekZorg regelt de vergoeding van Dovobet® met uw zorgverzekeraar, de kosten van de thuislevering worden u niet in rekening gebracht. 
 2. Voor welke geneesmiddelen geldt de thuislevering?

  Het gemak van de thuislevering geldt voor alle psoriasis geneesmiddelen van LEO Pharma.

 3. Hoe zit het met mijn gegevens?

  De relatie tussen uw arts en ApotheekZorg is dezelfde vertrouwelijke relatie als tussen uw arts en een andere apotheek. Dit houdt ook in dat er geen gegevens van u bij LEO Pharma terecht komen. ApotheekZorg houdt zich aan dezelfde regels op het gebied van de wet bescherming persoonsgegevens en gaat dus vertrouwelijk met uw gegevens om.

 4. Waar kan ik terecht met mijn vragen over de thuislevering?

  Als u vragen heeft over achterliggende redenen voor de thuislevering kunt u contact opnemen met LEO Pharma op telefoonnummer: 020 5 10 41 12 (werkdagen van 08.30 - 17.00 uur).

  Als u vragen heeft over de feitelijke levering van uw geneesmiddelen kunt u bellen met ApotheekZorg: 088 066 03 20.

 5. Wie is ApotheekZorg?

  ApotheekZorg is een landelijk werkende zorgapotheek.  Net als uw eigen apotheek verzorgt ApotheekZorg de geneesmiddelenbewaking. Het ZorgTeam dermatologie van ApotheekZorg staat klaar om uw recept te verwerken en u op de juiste en veilige manier van uw medicatie te voorzien.

 6. Wat is bekend over de kwaliteit van ApotheekZorg?

  Uw medicatiebewaking is gegarandeerd en ApotheekZorg voldoet aan alle geldende kwaliteitsnormen voor apotheken. 

 7. Krijg ik ook extra informatie net als bij een apotheek in de buurt?

  Net zoals bij iedere andere apotheek ontvangt u als u voor de eerste keer een geneesmiddel ontvangt uitleg over het gebruik van het geneesmiddel. ApotheekZorg neemt telefonisch contact met u op om het gebruik uit te leggen.

 8. Wat kost deze thuislevering?

  Uw geneesmiddelen worden in Nederland gratis bij u bezorgd. De vergoeding van uw geneesmiddel wordt door ApotheekZorg met uw zorgverzekeraar geregeld net als bij een gewone stadsapotheek en politheek. Ook de regels voor verrekening met uw eigen risico zijn hetzelfde als bij een stadsapotheek en politheek.

 9. Moet ik thuisblijven voor de levering?

  Nee, in principe niet. De verpakkingen passen in een speciaal pak in uw brievenbus.

 10. Wat is de relatie tussen LEO Pharma en ApotheekZorg?

  LEO Pharma Nederland heeft besloten u het gemak van thuislevering aan te bieden. Hiervoor is samenwerking aangegaan met een organisatie die ervaring heeft met thuislevering van geneesmiddelen en deskundig is op het gebied van dermatologie.

 11. Is van buitenaf zichtbaar welke geneesmiddelen er in het brievenbuspakket zitten?

  Nee, het brievenbuspakket is een witte niet doorschijnende verpakking met als afzender ApotheekZorg.

 12. Werkt ApotheekZorg ook met mijn zorgverzekeraar samen?

  Net als uw eigen apotheek regelt ApotheekZorg de vergoeding met uw zorgverzekeraar.

 13. Hoe zit het met mijn geneesmiddelendossier?

  Als u een geneesmiddel ontvangt via ApotheekZorg, kunt u ook gewoon ingeschreven blijven bij uw eigen apotheek. ApotheekZorg zal uw toestemming vragen om uw geneesmiddelengegevens uit te wisselen met uw eigen apotheek zodat de medicatiebewaking kan plaatsvinden. De medicatiebewaking zorgt er bijvoorbeeld voor dat de geneesmiddelen die u via ApotheekZorg ontvangt veilig gebruikt kunnen worden naast uw eventuele andere medicatie. Door deze uitwisseling van gegevens is uw eigen apotheek op de hoogte van de levering en kan zij dit invoeren in de computer. Zo blijft de informatie compleet.

 14. Wat moet ik doen als ik geen geneesmiddelen thuis wil ontvangen?

  Het gemak van de thuislevering geldt voor alle psoriasis geneesmiddelen van LEO Pharma. Voor sommige producten kunt u kiezen voor thuislevering óf levering via uw eigen apotheek. Voor andere producten geldt dat deze uitsluitend door de ApotheekZorg geleverd worden. Overleg met uw arts of apotheker als u geen geneesmiddelen thuis wilt ontvangen.

Contact

Hebt u vragen over de thuislevering of over QualityCare™, dan kunt u contact opnemen met de medewerkers van het ZorgTeam Dermatologie door te bellen naar 088 066 03 20 of per e-mail: dermatologie@apotheekzorg.nl. Vermeld in uw e-mail naast uw vraag of opmerking altijd uw naam, geboortedatum en telefoonnummer.

Het ZorgTeam Dermatologie is van maandag tot en met vrijdag tussen 8.30 en 17.30 uur op bovenstaand telefoonnummer bereikbaar. Buiten deze uren wordt u doorverbonden met de dienstdoende medewerker.

Onze ZorgTeam medewerkers zijn u graag van dienst.

Geef uw mening