Deze website maakt gebruik van cookies. Lees hier meer over onze cookies.
Tekst A A+

Coronavirus: aangescherpte maatregelen

In de thuistoediening van medicatie bij onze patiënten staat veiligheid voorop. Voor zowel de patiënt als de zorgverlener. Wat betekent de actualiteit rondom het coronavirus voor de zorgverlening van ApotheekZorg?

Lees verder

Bezorging van post en pakketten

Om de verspreiding van het coronavirus te voorkomen tekent de PostNL bezorger na toestemming van de ontvanger voor ontvangst.

Lees verder

Digitaal voorschrijfportaal

Wilt u medicatie voorschrijven voor uw patiënt? Gebruik het digitaal voorschrijfportaal AZ-net, speciaal voor zorgverleners.

Meer informatie

Immunomodulantia (TNF-α en interleukine remmers)

De immunomodulantia zijn middelen die toegepast worden om een auto-immuun reactie van het lichaam te onderdrukken. ApotheekZorg levert enkele TNF-α remmers en interleukineremmers en een CTLA4/IgG fusie eiwit. Deze medicatie beïnvloedt het auto-immuunsysteem, zodat de ontstekingsreactie wordt tegengegaan.

De geneesmiddelen die ApotheekZorg levert zijn:

 • Cimzia®, Enbrel®, Humira® en Simponi® deze vallen onder de groep van TNF-α remmers;
 • Kineret® en Stelara®, dit zijn interleukine remmers;
 • Orencia® is een CTLA4/IgG fusie eiwit.

De overheid heeft besloten om per 1 januari 2012 de kosten voor de medicatiegroep TNF-α remmers en vergelijkbare medicatie over te hevelen naar het ziekenhuisbudget. Dat houdt in dat ziekenhuizen vanaf 2012 zelf verantwoordelijk zijn voor de verstrekking van deze medicatie aan u als patiënt. Ieder ziekenhuis in Nederland heeft hierin zijn eigen beleid gekozen.

ApotheekZorg heeft met een aantal ziekenhuizen in Nederland een samenwerkingsovereenkomst gesloten. Mocht u onder behandeling zijn bij één van deze ziekenhuizen is het goed mogelijk dat u uw medicatie en zorg geleverd krijgt door ApotheekZorg.

Indien u graag wilt weten of uw ziekenhuis samenwerkt met ApotheekZorg neemt u dan gerust contact met ons op.

Veelgestelde vragen

Hieronder staan veelgestelde vragen. Mocht uw vraag er niet tussen staan, neem dan contact op met uw ZorgTeam via het telefoonnummer 088 044 07 22.

 1. Ik ben (tijdelijk) gestopt. Wat nu?

  Stel ons op de hoogte van het feit dat u gestopt bent. Indien u dat wenst kunnen wij de overgebleven injectiepennen bij u thuis komen ophalen zodat deze op de juiste wijze worden verwerkt.

  Afhankelijk van de reden van stoppen kan het zijn dat u het geneesmiddel later weer opnieuw gaat gebruiken. Mocht u in overleg met uw arts opnieuw gaan beginnen, dan verzoeken wij u contact met het ZorgTeam immunologie op te nemen via telefoonnummer 088 - 044 07 22.

 2. Wanneer wordt er geleverd?

  Deze vraag wordt ons het meest gesteld. Aangezien de levering altijd in overleg met u wordt afgestemd, is dit per patiënt verschillend. Het beste kunt u telefonisch contact opnemen met ons via het telefoonnummer 088 - 044 07 22.

 3. Hoe lang zijn de immunomodulantia buiten de koelkast te bewaren?

  Deze producten moeten tussen de +2 en +8 graden Celsius bewaard worden. Het is niet te adviseren ze gedurende langere tijd buiten de koelkast te plaatsen. Indien gewenst kunt u de injectie een half uurtje voor het toedienen uit de koelkast halen, zodat deze op kamertemperatuur komt.

  Let op: Deze producten mogen niet bevriezen. Wanneer de vloeistof bevriest, verliest deze de werkzaamheid.

  Mocht het product onverhoopt gedurende langere tijd buiten de koelkast zijn geweest of bent u bang dat de vloeistof bevroren is geweest, neem dan contact met ons op via het telefoonnummer 088 044 07 22.

 4. Ik wil een griepprik. Kan dat in combinatie met immunomodulantia?

  Ja dat is mogelijk.

  Let op: dit geldt specifiek voor de griepprik. Heeft u andere vaccinaties nodig voor bijvoorbeeld een reis naar het buitenland, neem te allen tijde contact op met uw behandelend specialist voor informatie over de verschillende combinaties en mogelijkheden van vaccinaties.

 5. Ik ga op vakantie, kan ik eerder geleverd krijgen?

  Zodra u weet wanneer u op vakantie gaat en u denkt onvoldoende injectiepennen te hebben, dan verzoeken wij u contact met ons op te nemen. Wij passen de levering daarop aan.

 6. Ik ga op vakantie, kan ik een patiënten (geneesmiddel) paspoort krijgen?

  Indien u een geneesmiddelenpaspoort mee wilt nemen, dan kunt u deze bij ons aanvragen.

Contact

U kunt direct contact opnemen met de medewerkers van ZorgTeam Immunologie door te bellen naar: 088 044 07 22 of per e-mail: immunologie@apotheekzorg.nl. Vermeld in uw e-mail naast uw vraag of uw opmerking altijd uw naam, geboortedatum en telefoonnummer.

Het ZorgTeam Immunologie is van maandag tot en met vrijdag tussen 8.30 en 17.30 uur op bovenstaand nummer bereikbaar. Buiten deze uren wordt u doorverbonden met de dienstdoende medewerker.

Onze ZorgTeam medewerkers zijn u graag van dienst.

Geef uw mening