Deze website maakt gebruik van cookies. Lees hier meer over onze cookies.
Tekst A A+

Nieuw: Digitaal voorschrijfportaal

Wilt u medicatie voorschrijven voor uw patiënt? Gebruik het digitaal voorschrijfportaal AZ-net, speciaal voor zorgverleners.

Naar AZ-net

Stoppen Met Roken

Wilt u stoppen met roken? Goed bezig! Wij helpen u hierbij.

ApotheekZorg levert nicotinevervangende middelen en medicatie die u helpen om te stoppen met roken. Dit doen wij in samenwerking met uw (huis)arts of gedragscoach.

Wanneer wordt dit vergoed?

U krijgt deze service vergoed van uw zorgverzekeraar als u verzekerd bent bij:

 • CZ (hieronder valt ook Just, Nationale Nederlanden en OHRA)
 • Menzis (hieronder valt ook Anderzorg, HEMA, PMA)
 • VGZ (hieronder valt ook Bewuzt, IZA Cura, IZZ, UMC, United Consumers, Univé, Zekur.nl)

Werkwijze

U heeft een recept nodig van uw (huis)arts. Vraag of deze voorschrijver het recept stuurt naar ApotheekZorg, t.a.v. ZorgTeam Stoppen Met Roken.

U ontvangt een bevestigingsbericht van het ZorgTeam. In dat bericht vindt u een link naar een website. Hier logt u op in om aanvullende vragen te beantwoorden. Op basis van deze intake, is het mogelijk dat wij contact met u opnemen. Vervolgens maken wij het recept voor u in orde en ontvangt u de medicijnen zo spoedig mogelijk op uw huisadres.

Wij wensen u veel succes bij het stoppen met roken en ondersteunen u hierin zo goed mogelijk!

Heeft u vragen?

Het ZorgTeam staat voor u klaar! Neem contact met ons op via
T 088 044 07 19 of E stoppenmetroken@apotheekzorg.nl.

Veelgestelde vragen

Hieronder staan veelgestelde vragen. Mocht uw vraag er niet tussen staan, neem dan contact op met uw ZorgTeam via het telefoonnummer 088 044 07 19.

 1. Hoe meld ik mij aan voor het Stoppen Met Roken-programma?

  U heeft een recept van uw zorgaanbieder (gedragsondersteuner en/of huisarts) nodig. De zorgaanbieder kan hiervoor het Stoppen met Roken-formulier van de Long Alliantie Nederland downloaden. Uw zorgaanbieder kan het recept of formulier direct faxen naar ApotheekZorg. U kunt het ook zelf per post opsturen naar ApotheekZorg, Postbus 5056, 6130 PB in Sittard.

 2. Wat is het Landelijk Schakelpunt (LSP) en wat moet ik hiermee doen?

  Het LSP maakt het uw zorgverleners mogelijk om belangrijke informatie te delen. U bepaalt zelf of u hier toestemming voor geeft. Het is voor uw veiligheid belangrijk dat iedere apotheek waar u geneesmiddelen afneemt, een volledig overzicht heeft van uw medicatie.

 3. Hoe zit het met de vergoeding van de middelen die ik ga gebruiken?

  Indien deze middelen worden voorgeschreven als onderdeel van een Stoppen-Met-Roken programma; komt u voor vergoeding in aanmerking, maar hierbij geldt wel uw eigen risico.
  ApotheekZorg heeft met onderstaande zorgverzekeraars afspraken gemaakt over de zorg die wij u verlenen:

  • CZ (inclusief Delta Lloyd en OHRA)
  • MENZIS (inclusief Anderzorg en HEMA)
  • VGZ

  Bent u bij één van deze partijen verzekerd? Dan verzorgen wij de financiële afhandeling voor u! De kosten voor deze middelen worden door uw zorgverzekeraar verrekend met uw eigen risico.

 4. Kan ik de (genees-)middelen bij mijn eigen apotheek ophalen?

  Ja dat is mogelijk. Maar het kan zijn, dat u de middelen dan niet volledig vergoed krijgt. Dit is afhankelijk van uw type polis en/of aanvullende verzekering. Heeft u hier vragen over? Het ZorgTeam helpt u hierbij.

 5. Wat is de procedure als de aanvraag bij ApotheekZorg binnen is?

  U heeft een recept nodig van uw (huis)arts. Vraag of deze voorschrijver het recept stuurt naar ApotheekZorg, t.a.v. ZorgTeam Stoppen Met Roken. 

  U ontvangt een bevestigingsbericht van het ZorgTeam. In dat bericht vindt u een link naar een website. Hier logt u op in om aanvullende vragen te beantwoorden. Op basis van deze intake, is het mogelijk dat wij contact met u opnemen. 

  Vervolgens maken wij het recept voor u in orde en ontvangt u de medicijnen zo spoedig mogelijk op uw huisadres. Wij streven ernaar dat u binnen vijf werkdagen na het intakegesprek de eerste levering via PostNL ontvangt.

 6. Hoeveel vervolgleveringen ontvang ik?

  Het voorschrift van uw behandelaar en de afspraken met uw zorgverzekeraar zijn hierin leidend. In de regel ontvangt u na de eerste levering nog één of twee vervolgleveringen. Geeft u aan ons door als u met het programma stopt? Dan voorkomen wij dat u onnodig middelen geleverd krijgt.

  Let op: verzonden verpakkingen kunnen wij helaas niet meer terugvorderen en worden in rekening gebracht.

Geef uw mening