Deze website maakt gebruik van cookies. Lees hier meer over onze cookies.
Tekst A A+

Recept doorsturen voor hulpmiddelen

U heeft een recept, voorschrift of aanvraagformulier voor hulpmiddelen en wilt dit doorsturen? Via de website doet u dat veilig en snel!

Lees verder

Stoppen Met Roken

Gaat u stoppen met roken en bent u verzekerd bij CZ, Ohra, Delta Lloyd, Menzis, Anderzorg of HEMA?

Wij begeleiden u persoonlijk, in samenwerking met uw (huis-)arts en/of gedragsondersteuner!

Na ontvangst van uw recept of aanvraagformulier sturen wij u een brief toe. In deze brief staat een verwijzing naar het Stoppen Met Roken intakeformulier. Zodra u het formulier heeft ingevuld nemen wij uw aanvraag in behandeling. Indien u geen gebruik maakt van het intakeformulier, neemt ons ZorgTeam voor deze intake telefonisch contact met u op. Wij controleren uw gegevens en vragen uw toestemming voor het delen van uw medicatiegegevens via het Landelijke Schakelpunt (LSP). Het is belangrijk dat u ook aan uw lokale apotheek toestemming geeft om uw elektronisch patiëntendossier te delen. Dit hebben wij nodig om voor u medicatiebewaking uit te kunnen voeren. Zodra wij alle benodigde informatie hebben, ontvangt u van ons genees- en/of nicotinevervangende middelen inclusief begeleiding die u helpen te stoppen met roken. Wij wensen u veel succes bij het stoppen met roken en ondersteunen u hierin zo goed mogelijk!

Wij wensen u veel succes bij het stoppen met roken en ondersteunen u hierin zo goed mogelijk!

Wat mag u van ons verwachten?

 • Levering van nicotinevervangende middelen en/of medicatie (per post), op een door u gewenst adres;
 • Begeleiding bij het gebruik van deze middelen door onze apothekers en apothekersassistenten;
 • ApotheekZorg voert het Stoppen Met Roken-programma uit in opdracht van Zorgverzekeraars CZ, Ohra, Delta LLoyd en Menzis, Anderzorg en HEMA. Zij vergoeden de volledige behandeling als u via ApotheekZorg uw nicotinevervangende middelen of medicatie ontvangt;
 • Voor vragen over bijvoorbeeld onze dienstverlening of de nicotinevervangende middelen en medicatie kunt u tijdens kantooruren bellen met het ZorgTeam Stoppen Met Roken. T: +31 (0)88 044 07 19.

Veelgestelde vragen

Hieronder staan veelgestelde vragen. Mocht uw vraag er niet tussen staan, neem dan contact op met uw ZorgTeam via het telefoonnummer 088 044 07 19.

 1. Hoe meld ik mij aan voor het Stoppen Met Roken-programma?

  U heeft een recept van uw zorgaanbieder (gedragsondersteuner en/of huisarts) nodig. De zorgaanbieder kan hiervoor het Stoppen met Roken-formulier van de Long Alliantie Nederland downloaden. Uw zorgaanbieder kan het recept of formulier direct faxen naar ApotheekZorg. U kunt het ook zelf per post opsturen naar ApotheekZorg, Postbus 5056, 6130 PB in Sittard.

 2. Wat is het Elektronisch Patiënt Dossier (EPD) en wat moet ik hiermee doen?

  Het Elektronisch Patiënt Dossier (EPD) maakt het uw zorgverlenersmogelijk om belangrijke informatie te delen. U geeft hier altijd eerst uw toestemming voor. U moet denken aan informatie over uw geneesmiddelengebruik. Het is van belang dat iedere apotheek waar u geneesmiddelen afneemt, een volledig overzicht heeft van uw medicatie om uw veiligheid te garanderen.

 3. Kan ik de (genees-)middelen bij mijn eigen apotheek ophalen?

  Ja dat is mogelijk. Maar het kan zijn, dat u de middelen dan niet volledig vergoed krijgt. Dit is afhankelijk van uw type polis en/of aanvullende verzekering. Als u via ApotheekZorg uw medicatie ontvangt dan wordt de behandeling volledig vergoed door uw zorgverzekeraar CZ, Ohra, Delta LLoyd, Menzis, Anderzorg of HEMA.

 4. Hoe zit het met de vergoeding van de middelen die ik ga gebruiken?

  We hebben afspraken gemaakt met zorgverzekeraars CZ, Ohra, Delta LLoyd, Menzis, Anderzorg en HEMA over de zorg die wij u verlenen. Bent u bij één van deze partijen verzekerd, dan verzorgen wij de financiële afhandeling en merkt u hier niets van. De zorg die ApotheekZorg levert maakt dan onderdeel uit van de verzekerde zorg.

  Let op; iedere verzekerde in Nederland heeft te maken met een jaarlijkse eigen bijdrage. Deze wordt door uw zorgverzekeraar verrekend op basis van de rekeningen die zij van zorgverleners ontvangen. Onze zorgverlening kan daar onderdeel van uitmaken. Het verplicht eigen risico is voor 2017 vastgesteld op €385,-.

  Bent u verzekerd bij een andere partij? Dan krijgt u een nota van ons. Deze nota dient u zelf te betalen en eventueel in te dienen bij uw zorgverzekeraar. Waarschijnlijk wordt hier enkel een deel van vergoed.

 5. Wat is de procedure als de aanvraag bij ApotheekZorg binnen is?

  ApotheekZorg controleert het recept en neemt contact met u op voor een intakegesprek. Wij voeren de apotheekfunctie verder uit als u toestemming geeft om uw elektronisch patiëntendossier in te zien. Wij streven ernaar dat u binnen vijf werkdagen na het intakegesprek de eerste levering u via PostNL ontvangt.

 6. Hoeveel vervolgleveringen ontvang ik?

  Het voorschrift van uw behandelaar en de afspraken met uw zorgverzekeraar zijn hierin leidend. In de regel ontvangt u na de eerste levering nog één of twee vervolgleveringen. Geeft u aan ons door als u met het programma stopt? Dan voorkomen wij dat u onnodig middelen geleverd krijgt.

Geef uw mening