Deze website maakt gebruik van cookies. Lees hier meer over onze cookies.
Tekst A A+

Digitaal voorschrijfportaal

Wilt u medicatie voorschrijven voor uw patiënt? Gebruik het digitaal voorschrijfportaal AZ-net, speciaal voor zorgverleners.

Naar AZ-net

Thyrogen®

De werkzame stof in Thyrogen® is recombinant humaan TSH. Thyrogen® kan worden ingezet voor:

  • pretherapeutische stimulatie voor de ablatie van schildklierresten. Na chirurgische verwijdering van de schildklier wordt resterend schildklierweefsel verwijderd met een radioactieve behandeling (ablatie) met radioactief jodium (I-131).
  • vervolgdiagnostiek ter detectie van schildkliercarcinoom. Om de terugkeer van schildkliercarcinoom vast te kunnen stellen, wordt de aanmaak van Thyroglobuline (Tg) in het bloed bepaald. Onder invloed van een hoge TSH-spiegel, zullen eventuele aanwezige schildklier(kanker)-cellen Tg produceren. In bepaalde gevallen wordt dit onderzoek gecombineerd met een I-131 scintigram en/of een echo van de hals.

Thyrogen® Thuis

ApotheekZorg biedt u in samenwerking met SanofiGenzyme, de fabrikant van Thyrogen®, ondersteuning aan bij het gebruik van Thyrogen®. ApotheekZorg neemt contact met u op na ontvangst van het aanvraagformulier (recept) van uw arts. Wij plannen een bezoek van onze verpleegkundige bij u thuis om op twee opeenvolgende een toediening uit te voeren.

Contact

U kunt direct contact opnemen met de medewerkers van Thyrogen® Thuis door te bellen naar: 088 044 07 12. Vermeld in uw e-mail naast uw vraag of uw opmerking altijd uw naam, geboortedatum en telefoonnummer.

Het Thyrogen® Thuis team is van maandag tot en met vrijdag tussen 8.30 en 17.30 uur op bovenstaand nummer bereikbaar. Buiten deze uren wordt u doorverbonden met de dienstdoende medewerker.

Onze ZorgTeam medewerkers zijn u graag van dienst.

Voor meer informatie over Thyrogen kunt u terecht op de website van SanofiGenzyme.

Geef uw mening