Deze website maakt gebruik van cookies. Lees hier meer over onze cookies.
Tekst A A+

Recept doorsturen voor hulpmiddelen

U heeft een recept, voorschrift of aanvraagformulier voor hulpmiddelen en wilt dit doorsturen? Via de website doet u dat veilig en snel!

Lees verder

Firmagon®, Lucrin®, en Zoladex®

De werkzame stoffen in Firmagon®, Lucrin® en Zoladex® hebben ten doel de productie van oestrogeen en testosteron te onderdrukken. Hormoonsuppressie leidt bij mannen met prostaatcarcinoom en vrouwen met fibromyomen tot afname van de tumorgrootte en bij vrouwen met endometriose tot vermindering van klachten als pijn in de onderbuik, dyspareunie (pijn bij het vrijen) en dysmenorroe (pijn en/of krampen tijdens menstruatie).

Werkzame stoffen

Firmagon® Degarelix
Lucrin® Leuproreline acetaat
Zoladex® Gosereline

ApotheekZorg op Maat (LHRH)

ApotheekZorg biedt u het ondersteunend programma ApotheekZorg op Maat (LHRH)  aan. 

Wat kunt u verwachten van ApotheekZorg op Maat (LHRH)

Na ontvangst van het recept neemt ApotheekZorg telefonisch contact met u op om alle gegevens te controleren en u uitleg te geven over de werkwijze van ApotheekZorg. Er wordt met u een afspraak gemaakt voor de toediening van de eerste Lucrin® injectie door een van onze BIG geregistreerde verpleegkundigen. De verpleegkundige kan bij u thuis komen of op een andere locatie in Nederland, zoals uw vakantie- of werkadres. De verpleegkundige neemt de injectie mee. De injectie wordt toegediend en u krijgt uitleg over de verdere begeleiding die u van ons kunt verwachten.

Firmagon®

In samenwerking met fabrikant Ferring bv biedt ApotheekZorg de mogelijkheid om bij dit product in verpleegkundige begeleiding te voorzien.
Na ontvangst van het recept neemt ApotheekZorg telefonisch contact met u op om alle gegevens te controleren en u uitleg te geven over de werkwijze van ApotheekZorg. 
ApotheekZorg houdt voor u bij wanneer het tijd is voor de volgende levering van uw medicatie. ApotheekZorg vraagt tussentijds zelf een eventueel herhaalrecept op bij uw specialist.

Lucrin® 3,75mg, 11,25mg en Lucrin® 30mg

ApotheekZorg houdt voor u bij wanneer het tijd is voor de volgende toediening van Lucrin®: Wanneer u iedere maand, 3 of 6 maanden een injectie dient te krijgen dan wordt uiterlijk een week voor de toediening opnieuw een afspraak met u gemaakt voor een verpleegkundig bezoek. Een verpleegkundige komt dan weer langs voor een toediening net als de vorige keer. Dit proces herhaalt zich totdat de behandeling wordt beëindigd. Wanneer wij alleen bij u leveren en de toediening niet door een verpleegkundige van ApotheekZorg wordt gedaan, dan zorgt ApotheekZorg ervoor dat u altijd een injectie op voorraad heeft op het moment dat het weer tijd is voor de toediening. Elke levering van Lucrin® wordt met u persoonlijk afgestemd. Afhankelijk van het recept dat uw arts heeft uitgeschreven worden één tot drie injecties tegelijk geleverd waarmee u respectievelijk één tot drie maanden vooruit kunt.

Zoladex® Thuisprikservice

In samenwerking met de fabrikant AstraZeneca biedt ApotheekZorg Zoladex® Thuisprikservice aan. Daarnaast wordt in geval van prostaatcarcinoom het Zoladex® Prikservice Coaching Programma (ZPCP) aangeboden. Dit programma kan door uw arts worden aangevraagd. Het programma wordt dan door een verpleegkundige van ApotheekZorg worden uitgevoerd.

Na ontvangst van het recept neemt ApotheekZorg telefonisch contact met u op om alle gegevens te controleren en u uitleg te geven over de werkwijze van ApotheekZorg. Er wordt met u een afspraak gemaakt voor de toediening van de eerste Zoladex injectie door een van onze BIG geregistreerde verpleegkundigen. De verpleegkundige kan bij u thuis komen of op een andere locatie in Nederland, zoals uw vakantie- of werkadres. De verpleegkundige neemt de injectie mee. De injectie wordt toegediend en u krijgt uitleg over de verdere begeleiding die u van ons kunt verwachten.

ApotheekZorg houdt voor u bij wanneer het tijd is voor de volgende toediening en de volgende levering van uw medicatie. ApotheekZorg vraagt tussentijds zelf een eventueel herhaalrecept op bij uw specialist.

Veelgestelde vragen

Hieronder staan veelgestelde vragen. Mocht uw vraag er niet tussen staan, neem dan contact op met uw ZorgTeam via het telefoonnummer 088 - 044 07 93.

 1. Is er (meer) informatie over Firmagon®, Lucrin® en Zoladex® beschikbaar op internet?

  Ja, op www.apotheek.nl is meer informatie te vinden.

 2. Wanneer wordt er geleverd?

  Voor de precieze levering bij u thuis belt u ons op het telefoonnummer 088 044 07 93 of 0800 732 37 836.

 3. Is de medicatie met of zonder recept verkrijgbaar?

  Firmagon®, Lucrin® en Zoladex® zijn uitsluitend op recept te verkrijgen.

 4. Wordt de medicatie vergoed door de zorgverzekeraar?

  Firmagon®, Lucrin® en Zoladex® zijn alleen op doktersrecept verkrijgbaar en worden vergoed volgens de daarvoor geldende regels van de overheid en uw zorgverzekeraar. U kunt uw arts, apotheker of zorgverzekeraar eventueel om nadere informatie vragen over de vergoeding van uw geneesmiddel(en).

 5. Wat is de werkzame stof?
  Firmagon® Degarelix
  Lucrin® Leuproreline acetaat
  Zoladex® Gosereline

  Voor meer informatie over de werkzame stoffen verwijzen wij u naar de betreffende bijsluitertekst.

 6. Waarvoor wordt deze medicatie gebruikt?

  Voor informatie over de werkzaamheid en het toepassingsgebied verwijzen wij u naar de betreffende bijsluitertekst.

 7. Kan ik deze geneesmiddelen gebruiken tijdens de zwangerschap of borstvoeding?

  U kunt deze geneesmiddelen niet gebruiken tijdens zwangerschap of borstvoeding. Wanneer u zwanger bent of u vermoed dat u zwanger bent verzoeken wij u direct contact te zoeken met uw arts of apotheker. Voor meer informatie over gebruik tijdens zwangerschap en borstvoeding verwijzen wij u naar de betreffende bijsluitertekst.

 8. Hebben deze geneesmiddelen invloed op de rijvaardigheid of de bekwaamheid om machines te bedienen?

  Er zijn geen aanwijzingen dat deze geneesmiddelen invloed hebben op de rijvaardigheid of de bekwaamheid om machines te bedienen.

 9. Zou ik zomaar met deze middelen kunnen stoppen

  Stop nooit eigenhandig met een behandeling. Bij problemen met uw geneesmiddelgebruik kunt u het beste contact zoeken met uw behandelend arts.

 10. Hoe moet ik deze geneesmiddelen bewaren?
  Firmagon® Op kamertemperatuur (18 - 25 graden Celcius)
  Lucrin® Op kamertemperatuur (18 - 25 graden Celcius)
  Zoladex® Op kamertemperatuur (18 - 25 graden Celcius)

  De uiterste gebruiksdatum staat vermeld op de verpakking. Voor meer informatie over het bewaaradvies verwijzen wij u naar de betreffende bijsluitertekst.

 11. Hoe moet ik deze geneesmiddelen gebruiken?

  Deze geneesmiddelen worden door een arts of verpleegkundige bereid en toegediend. Voor meer informatie over het gebruik van deze geneesmiddelen verwijzen wij u naar de betreffende bijsluitertekst.

 12. Ik ga op vakantie, kan ik eerder geleverd krijgen?

  Zodra u weet wanneer u op vakantie gaat en u vermoedt onvoldoende spuiten voorradig te hebben, verzoeken wij u contact met ons op te nemen. Wij kunnen uw levering op uw situatie aanpassen.

 13. Ik ga op vakantie, kan ik een patiënten (geneesmiddel) paspoort krijgen?

  Indien u een geneesmiddel paspoort mee wilt nemen op uw vakantie dan kunt u deze bij ons aanvragen op ons telefoonnummer 088 044 07 93 of 0800 732 37 836.

 14. Kunnen de gebruikte spuiten opgehaald worden of moet ik deze zelf laten vernietigen?

  U kunt de gebruikte Firmagon® en Lucrin® spuiten over het algemeen afgeven bij uw eigen apotheek in de bijgeleverde gele container. Nog makkelijker is het om uw volle container aan onze koerier mee te geven wanneer hij bij u langs komt om uw nieuwe medicatie te leveren.

  Zoladex® is een staafje waardoor geen geneesmiddel achterblijft in de spuit. Daarbij trekt de naald zich helemaal terug in de huls waardoor er geen gevaar is voor prikken. Om deze redenen hoeven gebruikte Zoladex® spuiten niet terug naar de apotheek.

 15. Hoe wordt de medicatiespuit klaar gemaakt?

  Voor informatie over het gereedmaken van de medicatiespuit verwijzen wij u naar de betreffende bijsluitertekst.

Contact

U kunt direct contact opnemen met de medewerkers van ZorgTeam ApotheekZorg op Maat (LHRH) door te bellen naar 088 044 07 93 of per e-mail lhrh@apotheekzorg.nl. Vermeld in uw e-mail naast uw vraag of uw opmerking altijd uw naam, geboortedatum en telefoonnummer.

Het ZorgTeam is van maandag tot en met vrijdag tussen 8.30 en 17.30 uur op bovenstaand nummer bereikbaar. Buiten deze uren wordt u doorverbonden met de dienstdoende medewerker.

Onze ZorgTeam medewerkers zijn u graag van dienst.

Geef uw mening